Programma-overzicht 2020

Komende tijd volgt het nieuwe programma van 2020

Beloning

Tussen 11 en 17 uur kun je de hele Voorburgse Rondgang doen, door bij alle deelnemende instellingen een stempel te halen. Heb je de stempelkaart vol? De eerste 50 personen die hun volle stempelkaart inleveren bij Studio IMBY krijgen een bijzonder handgemaakt kunstwerkje als dank!

In de ruimtes van alle deelnemende galeries, musea en winkels is er een tentoonstelling, demonstratie, workshop of rondleiding, etc. Er is overal iets te beleven! Voor kinderen is er een speciale speurtocht!

Huygens’ Hofwijck

Hofwijck is één van de belangrijkste monumenten uit onze Gouden Eeuw. Op Hofwijck beleeft men de Gouden Eeuw door de ogen van dichter, musicus en diplomaat Constantijn Huygens en zijn wereldberoemde zoon wetenschapper Christiaan Huygens, twee spilfiguren uit die tijd. De buitenplaats Hofwijck is in 1641 ontworpen en gesticht door Constantijn Huygens zelf. De tuin heeft een uniek ontwerp in de vorm van het menselijk lichaam. Christiaan Huygens, de grootste wetenschapper die ons land heeft gekend, woonde en werkte de laatste zeven jaar van zijn leven op Hofwijck.

3_1.beeld-hofwijck

Brugman Art

In het Huygenskwartier kan men niet alleen passief kunst bekijken, maar ook actief kunst beoefenen. Heel bijzonder is de combinatie van verkoop van teken- en kunstschildersbenodigdheden en de mogelijkheid een cursus of workshop te volgen bij Brugman. Een aantal docenten/kunstenaars verzorgen de cursussen. Zij leren kinderen en volwassenen alles over kunstschilderen. Bij Brugman Art, ingang aan de Herenstraat 125, exposeren iedere maand beeldende kunstenaars.

- Gratis toegankelijk
- Tentoonstelling: …

Museum Swaensteyn

Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen.

- 50% korting op entrée
- Tentoonstelling: …
- Presentatie: ‘Voorburg Sculptuur’
In Voorburg vestigden zich aan het begin van de twintigste  eeuw veel beeldhouwers. Museum Swaensteyn heeft een grote hoeveelheid sculpturen van deze Voorburgse kunstenaars in de collectie. Tijdens de presentatie staat de beeldencollectie centraal en kunt u de beelden bekijken aan de hand van een speciale plattegrond.
- Workshop: Bamboebeeld maken (ouder en kind) Kun jij een beeld bouwen van bamboe? Kom dan samen met je vader of moeder naar museum Swaensteyn tijdens kunstfestival ‘De Voorburgse Rondgang’. Hier kun je onder leiding van kunstenares Annemieke Fierinck creatief aan de slag met bamboe en de mooiste en gekste kunstwerken maken!

Kunstuitleen Voorburg

In het smalste pandje van Voorburg kun je inmiddels al meer dan 35 jaar terecht voor het lenen van kunst. Zonder subsidie of winstoogmerk maakt de stichting beeldende kunst voor iedereen toegankelijk! Het laagste tarief van de regio gecombineerd met flexibele voorwaarden. Voor slechts €14.25 per maand kun je hier de mooiste kunst lenen. Er wordt éen prijs gehanteerd ongeacht het formaat of de verkoopprijs van het kunstwerk. Bezorgen aan huis is ook mogelijk.

Workshop: 10-12 en 13-15 uur, Annemarie Terlage geeft 2 workshops schilderen. In sepia-tinten schilder je de verbeelding van je jeugd op een klein paneeltje, er zijn oude foto’s als inspiratie. (=VOL)

3_2.beeld2-kunstuitleen

Galerie Frans Kokshoorn

- Gratis toegankelijk
- Tentoonstelling: …

ArtiBrak

ArtiBrak is een vereniging van beeldende kunstenaars met rond de 100 leden met een historie die teruggaat tot in 1978. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van beeldende kunst en het stimuleren van culturele activiteiten in de gemeente Leidschendam-Voorburg, alsmede de regio Haaglanden. In dat kader worden allerlei vormen van kunstuitingen gestimuleerd en binnengehaald in de galerie aan de Herenstraat. Met 13 exposities per jaar biedt Arti Brak een platform aan haar leden en andere kunstenaars.

- Gratis toegankelijk
- Tentoonstelling: “Sculptuur”, opent officieel op 20 juni om 15 uur!

Foto Atelier BW5

Foto Atelier BW5 is gevestigd aan het Zwartepad 5 in Voorburg. BW5 richt zich op het organiseren van foto-exposities (met af en toe een uitstapje naar andere kunst).

- Gratis toegankelijk
- Tentoonstelling:

Krane Fotografie

Hilbert Krane maakte het pakkende beeld dat de Voorburgse VerBEELDing symboliseert. Dit beeld hebben we mogen gebruiken om de rondgang van 2020 te promoten! Bij Krane fotografie kun je terecht voor een schitterend portret, maar ook voor reclamefotografie of reportages.

- Gratis toegankelijk
- Tentoonstelling:

Studio IMBY

Eva Lebens heeft een drukkerij in haar achtertuin. (De studio heet ‘In My Back Yard’) Hier geeft ze workshops en maakt zelf kaarten, en kleine kunstwerkjes, ook in samenwerking met andere kunstenaars en fotografen. Voor de Voorburgse Rondgang 2020 maakt Eva de ‘beloning’. Als je de hele rondgang loopt en je hebt alle stempels verzameld, dan krijg je een kunstwerkje gemaakt in Studio IMBY!

- Gratis toegankelijk
- Tentoonstelling:

Ayse Hendriks

fotograaf, toont de laatste serie van haar autonome werk, o.a. haar Vermeer meisjes en stillevens waarvan enkele stuks nog te koop zijn. Hiernaast natuurlijk haar recente werk, veelal in opdracht uitgevoerd.

- Gratis toegankelijk
- Tentoonstelling:

Forum Art

Sinds 2000 is Forum Art gevestigd in het Huygenskwartier. Deze galerie en kunstuitleen gaan schuil achter twee kleurrijke etalage’s vol prachtige kunstwerken. Ze bieden een ruime collectie schilderijen en grafieken, maar ook een brede collectie beelden, glaswerk, inlijstingen en ophangsystemen.

- Gratis toegankelijk
- Tentoonstelling : …

Site by Alsjeblaft!