Raadpleeg onze openingstijden

13-03-2020

Raadpleeg onze openingstijden

Naar aanleiding van maatregelen van de overheid met betrekking tot het Coronavirus, heeft het bestuur besloten om de Kunstuitleen (beperkt) geopend te houden.

In principe zijn we nu geopend op vrijdag en zaterdag tussen 10 en 17 uur, maar het zou kunnen voorkomen dat we tijdelijk niet genoeg bezetting hebben om de winkel open te houden.

Raadpleeg daarom voordat je komt de openingstijden hier , zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan. We bezorgen ook aan huis, reserveer hier

Laten we ons in deze thuisblijfdagen vooral omringen met heel veel kunst :-)


Voorburgse Rondgang

28-02-2020

Voorburgse Rondgang

De Voorburgse Rondgang is een route door het artistieke Huygenskwartier.

Voor de vijfde keer wordt dit ‘rondje Kunsten’ in het Huygenskwartier georganiseerd. Op zaterdag 20 juni klopt het artistieke hart van Voorburg als nooit tevoren en kan men zich onderdompelen in schoonheid en meedoen aan diverse kunstzinnige activiteiten.

Wil jij je als kunstenaar laten zien in het Voorburgse Huygenskwartier? Doe mee! Heb je een mooi project, beeld, schilderij of ander kunstwerk dat je buiten kan laten zien?

Meld je aan via voorburgserondgang.nl en wij proberen voor iedere inzending ruimte te maken voor een eigen mobiele mini-galerie ( á € 20,- voor de hele dag) in de Herenstraat.

Of doe je mee met de tekenwedstrijd? Een deskundige jury zal de winnaars kiezen. Galerie Brugman stelt drie mooie prijzen beschikbaar, waaronder een echte schildersezel! Zie hiervoor ook onze Facebookpagina.
Maar je mag ook je eigen ezel meenemen en in de straat gaan tekenen of schilderen! Daarbij is het ook toegestaan om een aantal kunstwerken mee te nemen om te verkopen.

De Herenstraat zal op zaterdag 20 juni gevuld zijn met kunst en kunstenaars. In de etalages en in de winkels zijn kunstwerken te zien. Op straat staan tientallen kunstenaars te tekenen en schilderen en verkopen ter plekke hun werk. De galeries en musea verzorgen gezamenlijk een programma met workshops, rondleidingen en muzikale optredens.

Kortom, de hele straat is op 20 juni één grote kunstgalerie!


Van jong talent tot bekend kunstenaar

01-02-2020

Van jong talent tot bekend kunstenaar

Maartje van den Noort

Al sinds het begin van haar carrière als kunstenaar hebben we werk van Maartje van den Noort in onze collectie. In april 2010 exposeerde ze als jong talent op onze zolder. 

Destijds schreven we “…Van den Noort heeft een voorkeur voor het subtiele, ongrijpbare en kwetsbare. In het gesprek daarmee zoekt ze aanwijzingen voor het Zijn, haar Zijn. “Ik heb de neiging het leven om mij heen zorgvuldig te fileren, menselijke onzekerheid, twijfel en (ont-)hechting zijn onder andere thema’s die ik daarbij niet uit de weg wil gaan”, aldus Maartje van den Noort.”

Tien jaar later en hoogzwanger van haar tweede kind is ze onze zeer geliefde en geroemde kunstenaar van de maand. Haar kunstwerken zijn te zien in diverse woonbladen en haar illustraties sieren menig uitgave. 

Ons jong talent van 10 jaar geleden is nu uitgegroeid tot een bekende kunstenaar, maar nog even puur als toen. Mélanie zocht haar op en had een superleuk gesprek, over haar jeugd, inspiratiebronnen en …nouja lees het gesprek maar gewoon en maak kennis met Maartje van den Noort!


nieuwe expositie in aantocht

04-01-2020

nieuwe expositie in aantocht

Van 7 februari t/m 20 maart hebben we weer een mooie nieuwe expositie gepland; WAAR LIEFDE HUIST.

Ben je kunstenaar of ontwerper en wil je meedoen met deze tentoonstelling? Wij zien je werk graag tegemoet via onze websiteNieuwsbrief
Kunstuitleen Voorburg
ontvangen

* verplichte velden


Nieuwsbrief archief

Site by Alsjeblaft!