Voorburgse Rondgang!

08-09-2018

Voorburgse Rondgang!

Ook dit jaar zal het Huygenskwartier weer gevuld worden met kunst. Op 6 oktober vindt hier voor de vierde keer het kleinschalige kunstfestival “De Voorburgse Rondgang” plaats. Dit jaar staat dit kunstenfestival in het teken van dieren!

Voorafgaand aan het festival wordt de wedstrijd uitgeschreven voor kunstenaars; “teken of schilder de Voorburgse Vogel”. Een professionele jury zal op 6 oktober om 15.00 uur de winnaars bekend maken in museum Swaensteyn. Alle inzendingen worden op 6 oktober geëxposeerd in de straat.

Alle galeries en kunstinstellingen uit het Huygenskwartier treden naar buiten en laten zien wat ze in huis hebben. Naast beeldende kunst is er ook muziek en een kinderkunstproject. Tevens kun je zelf kunst maken door mee te doen met workshops voor jong en oud.

De straat zal daarnaast gevuld zijn met tientallen piepkleine mobiele galeries! Hier tonen zowel gevestigde als beginnend kunstenaars en illustratoren hun werk. Je kunt er kunst kopen maar ook kaarten en kleine cadeauartikelen. Sommige kunstenaars maken in de mobiele galerie ter plekke een kunstwerk.

Kortom, de hele straat is op 6 oktober 2018 één grote kunstgalerie!

Wil je ook meedoen met de Voorburgse Rondgang? We zoeken dit jaar kunstenaars, illustratoren en ontwerpers die werk maken met betrekking tot dieren. Vogels tot varkens, fantasie tot fantastisch!
We maken een selectie van deelnemers, zodat er een leuk, gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig aanbod is van kunst, illustraties en design. Aanmelden kan hier tot 15 september. Hierna maken we de definitieve deelnemerslijst bekend.


Opening expositie

07-09-2018

Opening expositie

Vanmiddag om 15.00 uur opent de expo Mooi aan de Vliet!

Gezamenlijke opening met Museum Swaensteyn
Programma 7 september
• 15.00 uur Inloop Museum Swaensteyn
• 15.30 uur Opening
• 16.00 uur Borrel
• 17.00 uur einde avond
Locatie Museum Swaensteyn, Herenstraat 101, tegenover de Kunstuitleen


Vandaag in Trouw

28-08-2018

Vandaag in Trouw

Een groot(s) artikel over onze Gertjan Scholte Albers!


Zomersluiting

21-07-2018

Zomersluiting

De Kunstuitleen Voorburg is gesloten van 24 juli t/m 25 augustus 2018. Na de zomervakantie starten we het nieuwe culturele seizoen met de expositie ‘Mooi aan de Vliet’.

Maar eerst genieten we nog van een prachtige expositie met bijzondere fotografie. En niet te vergeten onze KunstKoopjes op zolder!!

Een fijne zomer gewenst!Nieuwsbrief
Kunstuitleen Voorburg
ontvangen

* verplichte velden


Nieuwsbrief archief

Site by Alsjeblaft!