Mooi aan de Vliet

21-09-2018

Mooi aan de Vliet

Van 7 september t/m 7 november organiseert De Kunstuitleen Voorburg in samenwerking met de Voorburgse musea, Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn, een tentoonstelling over de Vliet.

In de Kunstuitleen exposeren 7 kunstenaars nieuwe schilderijen, fotografie en sieraden, die zij speciaal voor deze expositie gemaakt hebben. Centraal hierbij staat de herkenbaarheid en schoonheid van Leidschendam-Voorburg, met de Vliet als uitgangspunt. Het thema ‘Mooi aan de Vliet’ vertaalt zich naar vrolijke Vliet-gezichten, verwijzingen naar de grote kerk, Hofwijck en andere iconen van Leidschendam-Voorburg. Liefhebbers van Voorburg kunnen hun hart ophalen, want alle werken zijn te koop. Op de dag van de opening geven we 10% korting op alle werken van de expositie!

Deelnemende kunstenaars zijn:
Ellen van Toor
Winnifred Bastian
Geer Huybers
Susan Schildkamp
Tino Lintelo
Melanie Bloem
Marlies van Boekel

Op vrijdag 7 september bent u vanaf 15.00 uur van harte welkom in Museum Swaensteyn, Herenstraat 101 in Voorburg. Om 15.30 uur zal de opening plaatsvinden en zullen we proosten op de tentoonstelling. Daarna kunt u de kunstwerken in de Kunstuitleen en de presentatie in Museum Swaensteyn bezichtigen en kunt u genieten van een hapje en drankje.

R.s.v.p. via secretariaat@swaensteyn.nl


Fotografie (uitleen)expositie

21-09-2018

Fotografie (uitleen)expositie

Tot en met 18 juli 2018 hebben we een mooie expositie met bijzondere foto’s. De foto’s zijn direct voor uitleen beschikbaar en natuurlijk ook te koop!

De fotografen hebben elk een duidelijk herkenbare stijl. Eline Vergunst zoekt in haar fotografie naar het spanningsveld tussen werkelijkheid en illusie, Lieke Anna vertelt verhalen met haar surreële en schilderachtige foto’s, Jacobien de Korte probeert op verstilde wijze begrippen als vervreemding, eenzaamheid en mysterie uit te drukken, terwijl Nicole Jansen met haar fotografie stiekem de ruimte of het landschap waarin ze zich bevindt onderzoekt.

Kom gauw kijken naar deze bijzondere expo!


In de tuin.

21-09-2018

In de tuin.

… een bloemenzee, vogeltjes in een nestkastje, bessen, een appelboom, … in de tuin! Voor sommigen een rustpunt, voor anderen altijd de strijd tegen het onkruid, een klein paradijsje, een ommuurde ruimte, groen om je heen, een buiten; een fijne tuin is voor veel mensen van grote waarde.

De Kunstuitleen Voorburg vroeg de kunstenaars Maartje van den Noort, Eline Vergunst, Edith Snoek, Nathalie IJzerman en Ron IJzerman om kunstwerken te maken geïnspireerd op het thema “in de tuin”. Het resultaat is een prachtige mix van kunstwerken in uiteenlopende disciplines; een muurschildering, fotografie, schetsachtige tekeningen, schilderijen en beeldhouwwerken.
Haal de tuin in je huis of zet een beeld in de tuin.

Op zaterdag 19 mei opent de expositie met tal van leuke activiteiten. ‘Meet the makers’ tijdens een picknick in de tuin. Maartje van den Noort maakt ’s middags een muurschildering en ze geeft hoogstpersoonlijk een workshop “veldbloemen tekenen” !

Ben je ook zo gek op de tekeningen die Maartje van den Noort maakt en zou je het zelf ook wel eens willen proberen? Geef je dan snel op voor de workshop die zij geeft op 19 mei. Aanmelden en betalen kan hier . Wees er snel bij want er is maar beperkt plek!
____________________________________________________

Expositie “In de tuin” is van 19 mei t/m 16 juni 2018 te bezichtigen op dinsdag t/m zaterdag tussen 10.00 en 17.00


UTOPIA

21-09-2018

UTOPIA

jong talent expo

Utopia is een filosofische term die verwijst naar een ideale wereld. Het wordt ook wel eens een onmogelijke werkelijkheid genoemd. In Utopia zou zich een perfectie samenleving bevinden, iedereen zou er gelukkig zijn en alles zou er eerlijk verdeeld zijn. Het lijkt begrijpelijk dat Utopia voor iedereen een andere invulling zou moeten krijgen.

De Kunstuitleen Voorburg is nieuwsgierig naar de interpretatie van het begrip Utopia door kunstenaars. Jonge kunstenaars welteverstaan, mensen die nog niet zolang geleden zijn afgestudeerd aan de kunstacademie. Hoe vertalen zij Utopia naar hun eigen werk en wellicht naar hun eigen leven? En hoe willen zij door hun kunstuitingen kenbaar maken wat Utopia voor hen inhoudt?


Nieuwsbrief
Kunstuitleen Voorburg
ontvangen

* verplichte velden


Nieuwsbrief archief

Site by Alsjeblaft!