expositie AARDE

24-05-2019

expositie AARDE

9 mei t/m 13 juni

We noteren termen als ‘eenvoud’ en ‘basis’, maar wat is het allesomvattend woord? We tonen een selectie werken die een natuurlijke sfeer ademt, gemaakt in aardetinten en de schoonheid van het alledaagse weerspiegelt. Maar hoe noem je zo’n verzameling?

We kiezen het woord AARDE. Het is de basis waarop wij leven. AARDE in de zin van grond, klei, puur, maar ook het materiaal waaruit iets nieuws uit ontstaat!

Er worden de laatste tijd veel exposities gewijd aan klei en keramiek in de hedendaagse kunst. Zo toont het gemeentemuseum Den Haag bijvoorbeeld tot augustus “uit de klei”. De belangstelling kan verklaard worden in het licht van de terugkeer naar het kleinschalige, het collectieve en het besef dat we zuinig moeten zijn met onze aarde. Hierdoor herontdekken we de schoonheid van de basis, de aarde, maar is er ook weer meer aandacht voor het ambachtelijke. Werken met hout, klei, en andere pure materialen…

Van 9 mei t/m 13 juni tonen we in de Kunstuitleen Voorburg een grote verscheidenheid aan gebakken aarde (keramiek); aardewerk en porseleinen servies. Maar ook pure fotografie, krachtig textiel, intuïtieve schilderijen, eenvoudige grafiek, bloemen van papier en poëtische prints. Puur, oer, AARDE. Kom je kijken?


24-05-2019

"Ik zoek niet, ik vind."

Van 3 april t/m 4 mei hebben we een expositie met veel verschillende werk van de Haagse kunstenaar Ellen van Toor. Al vele jaren werken we samen met Ellen van Toor en nu zetten wij haar even in de spotlights.

Onze Mélanie ging bij Ellen op bezoek in haar atelier en schreef een prachtig stuk, waarin je haar beter leert kennen; over spelen, het toeval en magneetvissen: “Ik zoek niet, ik vind”.

Lees hier het interview

Wil je ook bij Ellen op bezoek? Boek dan het atelierbezoek voor VRIENDEN!


Nieuwe aanwinsten!

24-05-2019

Nieuwe aanwinsten!

Onze NIEUWE aanwinsten zijn te bewonderen op de BG van de Kunstuitleen!


Rob van Hoek

24-05-2019

Rob van Hoek

Ben je ook zo nieuwsgierig naar de kunstenaar achter het schilderij? Wij wel!

Rob van Hoek is onze kunstenaar van de maand. We hebben een expositie met nieuw werk van zijn hand dat direct voor uitleen en verkoop beschikbaar is. Mélanie ging op bezoek bij Rob in zijn atelier in Bezuidenhout en sprak met hem over zijn werk, passie en hoe hij komt tot een schilderij.

Lees hier het interview


Nieuwsbrief
Kunstuitleen Voorburg
ontvangen

* verplichte velden


Nieuwsbrief archief

Site by Alsjeblaft!